Terapisamtalen

HVORFOR PSYKOTERAPI



NÅR VI BLIVER RAMT AF LIVET 


Der kan være mange årsager til, at vi har brug for terapi. Vi kan føle os pressede af forandringer i livet som f.eks. skilsmisse, sygdom, dødsfald eller konflikter med mennesker, der betyder noget for os. Hverdagen, arbejdet og hjemmelivet kan føles stressende eller overvældende.


Vores relationer til andre kan udfordre vores oplevelse af, om vi er ”gode nok”, og det kan igangsætte tanker om, hvorvidt vi burde være på en anden måde. Vi kan føle os forkerte og se på os selv med hårde og kritiske øjne. Vi kan opleve en diffus fornemmelse af, at vi sidder fast i noget, eller at noget føles svært - uden at vide, hvad det egentligt handler om - men bare have lyst til forandring.


Uanset hvad der er årsag til, at vi opsøger en terapeut, har vi ofte selv prøvet alle muligheder for at ændre på situationen, os selv eller de besværligheder vi oplever. Og vi er et sted, hvor vi har brug for hjælp.


RO SELVVÆRD STRESS NÆRVÆR ANGST  DEPRESSION

LIVSGLÆDE

TAB KRISE

BALANCE

BØRN

UNGE

GLÆDE

UTROSKAB

UDVIKLING

LIVSKRISE

FAMILIELIV

SORG BØRN

KARRIERE

TRIVSEL IDENTITET 

Tid og rum for

Egenomsorg

Selvværd

Tryghed

Nærvær

Ro 

 

Sådan forløber

Individuel Terapi


Terapien er et trygt rum og en sikker fortrolig base, hvor du kan have dit sind og dine følelser på sinde. Jeg støtter dig i at undersøge og udvikle din forståelse af dig selv, udvikle større kærlighed og omsorg til dig selv og føle dig bedre tilpas i din relation til dig selv, samt til de vigtige mennesker i dit liv.

 

Du vil opleve, at jeg har en særlig opmærksomhed på din relation til dig selv og andre. Jeg kan også finde på invitere dig til, at vi skal kigge på, hvordan relationen er imellem os. Det gør jeg ud fra den betragtning, at relationer er grundlæggende for vores måde at være menneske på og ud fra opfattelsen af, at dét, der udspiller sig i vores samtalerum, kan afspejle mønstre, som også viser sig i livet udenfor rummet.

Du vil også opleve, at jeg har fokus på her-og-nu-oplevelsen af det, der sker i løbet af samtalen.

Jeg betragter vores krop som et samlet hele af psyke, sind, nervesystem. Kroppen ofte husker mere end sindet umiddelbart opfatter bevidst, og derfor har jeg en opmærksomhed på krop, åndedræt og sansninger i løbet af terapien. Jeg kan derfor finde på at integrere små elementer af åndedræts- og mindfulnessøvelser terapien, når det giver mening.


På den måde arbejder jeg terapeutisk ud fra et eksistentialistisk, dialektisk, psykodynamisk og relationsorienteret ståsted. Du kan læse mere om mig her.

HJÆLP TIL NÆRVÆR, UDVIKLING OG BALANCE


HER OG NU

 

Vi tager altid udgangspunkt i lige netop dét, du står i lige nu og her, og dét du har brug for at tale om.

 

De første samtaler vil handle om, at jeg lærer dig at kende som menneske for på bedst mulig vis at kunne hjælpe dig. Sammen undersøger vi, hvilke udfordringer du har, og hvor du gerne vil bevæge dig hen.

 

Igennem forløbet taler vi os ind i en dybere og bredere forståelse af dig selv med afsæt i de temaer, der dukker op.


At være i terapi kræver nænsomhed og tid. Varigheden af et terapiforløb vil være individuel og afhænge af, hvilken støtte du har brug for i din eller jeres proces.

Nogle gange finder vi hurtigt en vej og et indre stærkt ståsted. Andre gange kan terapi være en lang proces med mange snørklede veje. Og sommetider kan akutte og svære belastninger være i fokus igennem et forløb.


Terapi er hjælp til selvhjælp.

samtaleterapi skanderborg

Indsigt


Du opnår en større indsigt i dig selv, dine værdier, dine mønstre og din relation til dig selv og til andre.


Omsorg og nye bevægelser


Sammen plejer, reducerer og måske endda helt afhjælper vi de vanskeligheder, du oplever.


Nye handlemuligheder


Du opnår bedre handlemuligheder og oplever en større indre frihed til at leve dit liv i overensstemmelse med dét, du finder værdifuldt.

Forud for en samtale

Sådan arbejder jeg

Forud for første samtale er du - eller I som par eller forældre - velkommen til at skrive mig et brev. Formålet med brevet og første samtale er at afklare, hvad du ønsker hjælp til, og hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Det er frivilligt, om du vælger at skrive et brev. Det er et tilbud. Du kan også skrive brevet til dig selv, som forberedelse til terapien.


I brevet om dig selv, er du er velkommen til at tage afsæt i følgende temaer og stikord, som vi vil komme omkring i løbet af de første samtaler:

Din aktuelle og tidligere sociale situation

Herunder alder, civilstand, børn, uddannelse, økonomi m.m.

Din opvækst

Forhold til forældre og evt. søskende (herunder deres køn,alder beskæftigelse), flytninger, skoletid, fritidsinteresser m.m.

Udfordringer

Dine nuværende og tidligere vanskeligheder, herunder deres begyndelse, symptomer, varighed m.m.

Erfaring og forventinger

Evt. erfaringer fra tidligere forløb, herunder behandlingsform, medicinering, afslutning og udbytte samt dine forventninger til kommende psykoterapeutiske forløb.


Terapisamtalen

Eksistentiel 

Psykodynamisk

Kropsligt Orienteret

Psykoterapi